ČSN ISO 6541 (461017)

Zemědělské a potravinářské výrobky. Stanovení obsahu hrubé vlákniny. Modifikovaná metoda podle Scharrera.

Automaticky preložený názov:

Poľnohospodárske a potravinárske výrobky. Stanovenie obsahu hrubej vlákniny. Modifikovaná metóda podľa Scharrera.



NORMA vydaná dňa 1.1.1993


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena4.80 bez DPH
4.80

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN ISO 6541
Rozlišovací znak: 461017
Katalógové číslo: 32034
Dátum vydania normy: 1.1.1993
Kód tovaru: NS-179731
Počet strán: 8
Približná hmotnosť: 24 g (0.05 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Potravinářské produkty všeobecně

Anotácia textu normy ČSN ISO 6541 (461017):

Norma obsahuje ISO 6541:1981. Platí pro stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských a potravinářských výrobcích. Podstata metody: Po rozemletí a odtučnění, pokud jsou zapotřebí, se provede rozklad vzorku za varu směsí kyseliny octové, dusičné a trichloroctové (Scharrerovým činidlem). Oddělení a promytí nerozpustného zbytku se provede ve filtračním kelímku. Nakonec suší a zváží nerozpustný zbytek a stanoví ztráta hmotnosti spalováním. ČSN ISO 6541 (46 1017) byla vydána v lednu 1993

Odporúčame:

Aktualizácia technických noriem

Chcete mať istotu, že používate len platné technické normy?
Ponúkame Vám riešenie, ktoré Vám zaistí mesačný prehľad o aktuálnosti noriem, ktoré používate.

Chcete vedieť viac informácií ? Pozrite sa na túto stránku.




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.