Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.
Fruits, vegetables and derived products — Determination of nitrite and nitrate content — Molecular absorption spectrometric method
Automaticky preložený názov:
Ovocie, zelenina a odvodené výrobky - Stanovenie dusitanov a obsah dusičnanov - Molekulárna absorpčná spektrometria metóda
NORMA vydaná dňa 1.11.1984
Označenie normy: ISO 6635:1984
Dátum vydania normy: 1.11.1984
Kód tovaru: NS-434090
Počet strán: 4
Približná hmotnosť: 12 g (0.03 libier)
Krajina: Medzinárodná technická norma
Kategória: Technické normy ISO
Description / Abstract: The method consists in extracting a test portion with hot water, precipitating the protein by addition of solutions of potassium hexacyanoferrate(II) and zinc acetate, and filtrating the precipitate. Further, reduction of the nitrate to nitrite by metallic cadmium (only for determining the nitrate). Then addition of sulfanilamide chloride and N-(1-naphtyl)ethylenediamine and measurement of the red complex obtained at a wavelength of 538 nm.
Posledná aktualizácia: 2025-01-12 (Počet položiek: 2 218 564)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.