Norma ČSN ISO 6557-2 1.5.1996 náhľad

ČSN ISO 6557-2 (560296)

Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody.

Automaticky preložený názov:

Ovocie, zelenina a výrobky z nich - Stanovenie obsahu kyseliny askorbovej. Časť 2: Bežné metódy.



NORMA vydaná dňa 1.5.1996


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena4.70 bez DPH
4.70

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN ISO 6557-2
Rozlišovací znak: 560296
Katalógové číslo: 19587
Dátum vydania normy: 1.5.1996
Kód tovaru: NS-179734
Počet strán: 8
Približná hmotnosť: 24 g (0.05 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Ovoce. Zelenina
Chemická analýza

Anotácia textu normy ČSN ISO 6557-2 (560296):

Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich.

metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem

metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem

Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6).

Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích

Odporúčame:

Aktualizácia technických noriem

Chcete mať istotu, že používate len platné technické normy?
Ponúkame Vám riešenie, ktoré Vám zaistí mesačný prehľad o aktuálnosti noriem, ktoré používate.

Chcete vedieť viac informácií ? Pozrite sa na túto stránku.




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.