ČSN EN ISO 6579-4 (560088)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella - Část 4: Identifikace monofázické Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) (Norma k přímému použití jako ČSN).



NORMA vydaná dňa 1.7.2025


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena17.70 bez DPH
17.70

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN EN ISO 6579-4
Rozlišovací znak: 560088
Katalógové číslo: 521384
Dátum vydania normy: 1.7.2025
Kód tovaru: NS-1224624
Počet strán: 48
Približná hmotnosť: 144 g (0.32 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotácia textu normy ČSN EN ISO 6579-4 (560088):

This document specifies a horizontal in vitro method for the molecular identification and differentiation of the monophasic variant of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) lacking the second H phase H:1,2, starting from isolates. The method detects specific DNA sequences of an intergenic region of the first H phase flagellin cluster for identification of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (further called Salmonella Typhimurium) and specific DNA sequences of genes associated with second H phase flagellar antigen expression.

The method is applicable for:

  • - differentiation of the isolate under analysis between monophasic Salmonella Typhimurium and the monophasic variant of another Salmonella on-Typhimurium serovar that has the same antigenic formula;
  • - identification of the isolate under analysis being either monophasic Salmonella Typhimurium or (biphasic) Salmonella Typhimurium.

This document is applicable for the analysis of a pure culture belonging to the genus Salmonella, isolated from:

  • - products intended for human consumption;
  • - products intended for animal feeding;
  • - environmental samples in the area of food and feed production and handling;
  • - samples from the primary production stage.

This document can also be applied in other domains for identification of monophasic Salmonella Typhimurium (e.g. environmental, human health, animal health)

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.