ČSN EN ISO 23418 (560057)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Sekvenování celého genomu pro typizaci a genomickou charakterizaci bakterií - Obecné požadavky a návod (Norma k přímému použití jako ČSN).



NORMA vydaná dňa 1.12.2022


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena21.60 bez DPH
21.60

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN EN ISO 23418
Rozlišovací znak: 560057
Katalógové číslo: 515653
Dátum vydania normy: 1.12.2022
Kód tovaru: NS-1091100
Počet strán: 60
Približná hmotnosť: 180 g (0.40 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotácia textu normy ČSN EN ISO 23418 (560057):

This document specifies the minimum requirements for generating and analysing whole genome sequencing (WGS) data of bacteria obtained from the food chain. This process can include the following stages: a) handling of bacterial cultures; b) axenic genomic DNA isolation; c) library preparation, sequencing, and assessment of raw DNA sequence read quality and storage; d) bioinformatics analysis for determining genetic relatedness, genetic content and predicting phenotype, and bioinformatics pipeline validation; e) metadata capture and sequence repository deposition; f) validation of the end-to-end WGS workflow (fit for purpose for intended application). This document is applicable to bacteria isolated from: - products intended for human consumption; - products intended for animal feed; - environmental samples from food and feed handling and production areas; - samples from the primary production stage

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.