ČSN EN ISO 18743 (560122)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení (Norma k přímému použití jako ČSN).

Automaticky preložený názov:

Mikrobiológia potravín a krmív - dôkaz larvy Trichinella zo vzoriek mäsa s použitím metódy enzymatického štiepenia (Norma na priame používanie ako STN).



NORMA vydaná dňa 1.4.2016


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena13.50 bez DPH
13.50

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN EN ISO 18743
Rozlišovací znak: 560122
Katalógové číslo: 99114
Dátum vydania normy: 1.4.2016
Kód tovaru: NS-634914
Počet strán: 28
Približná hmotnosť: 84 g (0.19 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotácia textu normy ČSN EN ISO 18743 (560122):

This International Standard specifies a method of detection of Trichinella spp. muscle stage larvae in meat of individual animal carcasses intended for human consumption. It is applicable to the examination of meat from domestic and sylvatic animal species, which can be infected by nematodes of the genus Trichinella. This method does not allow the identification of the species or genotype of detected parasites; species or genotype identification can be carried out by molecular methods. The method described in this International Standard is intended to be used in conjunction with the guidelines in the OIE Manual of Diagnostic Tests and Vaccines and by the International Commission on Trichinellosis (ICT) for Trichinella testing and the inspection of carcasses intended for human consumption, unless it has been demonstrated by other means that the animal was not at risk for exposure to Trichinella. The artificial digestion/magnetic stirrer method is considered to be the standard method because it has proven to give the most reliable results in validation studies

K tejto norme patria tieto zmeny:

ČSN EN ISO 18743:2016/A1 (560122) Zmena

Mikrobiologie potravinového řetězce - Průkaz larev trichinel ze vzorků masa s použitím metody enzymatického štěpení (Norma k přímému použití jako ČSN).

Zmena vydaná dňa 1.1.2024

Vybraný formát:
Anglicky -
Tlačené (8.90 EUR)


Zobraziť všetky technické informácie
8.90


SKLADOM

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.