Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.
Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 4: Protokol pro vnitrolaboratorní validaci metody (Norma k přímému použití jako ČSN).
NORMA vydaná dňa 1.1.2021
Označenie normy: ČSN EN ISO 16140-4
Rozlišovací znak: 560078
Katalógové číslo: 511092
Dátum vydania normy: 1.1.2021
Kód tovaru: NS-1012674
Počet strán: 64
Približná hmotnosť: 192 g (0.42 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN
This document specifies the general principles and the technical protocols for single-laboratory validation of methods for microbiology in the food chain. The protocols in this document only validate the method for the laboratory conducting the study.
This document is applicable to single-laboratory validation of:
- methods used in the analysis (detection or quantification) of microorganisms in:
This document is, in particular, applicable to bacteria and fungi. Some clauses can be applicable to other (micro)organisms or their metabolites, to be determined on a case-by-case basis.
Single-laboratory validation is required if an interlaboratory validation in accordance with ISO 16140 2 is not appropriate. Possible applications are:
Single-laboratory validation is the second step in the standardization of a reference method (see ISO 17468). It is only applicable to methods that are fully specified with regard to all relevant parameters (including tolerances on temperatures and specifications on culture media) and that have already been optimized
Zmena vydaná dňa 1.2.2025
Vybraný formát:
Chcete mať istotu, že používate len platné technické normy?
Ponúkame Vám riešenie, ktoré Vám zaistí mesačný prehľad o aktuálnosti noriem, ktoré používate.
Chcete vedieť viac informácií ? Pozrite sa na túto stránku.
Posledná aktualizácia: 2025-02-05 (Počet položiek: 2 224 044)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.