ČSN EN 17266 (560142)

Potraviny - Stanovení prvků a jejich chemických specií - Stanovení organortuti v mořských produktech elementární analýzou rtuti (Norma k přímému použití jako ČSN).



NORMA vydaná dňa 1.5.2020


Jazyk
Prevedenie
DostupnosťSKLADOM
Cena8.90 bez DPH
8.90

Informácie o norme:

Označenie normy: ČSN EN 17266
Rozlišovací znak: 560142
Katalógové číslo: 509558
Dátum vydania normy: 1.5.2020
Kód tovaru: NS-992580
Počet strán: 20
Približná hmotnosť: 60 g (0.13 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN

Kategórie - podobné normy:

Ryby a rybí výrobky

Anotácia textu normy ČSN EN 17266 (560142):

This document specifies a method for the determination of organomercury in seafood by elemental mercury analysis. The method has been successfully validated in an interlaboratory study on oyster tissue, mussel tissue, lobster hepatopancreas, dogfish liver and tuna at levels from 0,01 mg/kg to 5 mg/kg referring to dry weight and expressed as mercury [1], [2]. The limit of quantification is approximately 0,01 mg/kg of organomercury [3], [4]. Organic species of mercury, other than monomethylmercury, are also extracted and thus determined with this method. However, in seafood the contribution from organic species of mercury other than monomethylmercury is negligible

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Súhlas môžete odmietnuť tu.

Tu máte možnosť prispôsobiť si nastavenia súborov cookies v súlade s vlastnými preferenciami.

Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov.