Potrebujeme váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sa vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo „OK“.
Potraviny - Stanovení vápníku, mědi, železa, hořčíku, manganu, fosforu, draslíku, sodíku, síry a zinku metodou ICP-OES (Norma k přímému použití jako ČSN).
NORMA vydaná dňa 1.11.2017
Označenie normy: ČSN EN 16943
Rozlišovací znak: 560082
Katalógové číslo: 503126
Dátum vydania normy: 1.11.2017
Kód tovaru: NS-799487
Počet strán: 36
Približná hmotnosť: 108 g (0.24 libier)
Krajina: Česká technická norma
Kategória: Technické normy ČSN
This European Standard describes a method for the determination of calcium, copper, iron, magnesium, manganese, phosphorus, potassium, sodium, sulfur and zinc in different foodstuffs using optical emission spectrometry with inductively coupled plasma (ICP-OES) after pressure digestion.
This method has been validated in an interlaboratory study according to ISO 5725 on infant formula soya based, cheese, chicken meat, wheat flour, apple juice, lobster and milk (see elements ranges Table 1 and validation data in Annex B).
HorRat values greater than 2 have been observed for certain analyte/matrix combinations during the validation study.
At European or International level, vertical standards for the determination of specific minerals can exist, e.g. for milk and milk products or for animal and vegetable fats and oils
Chcete mať istotu, že používate len platné technické normy?
Ponúkame Vám riešenie, ktoré Vám zaistí mesačný prehľad o aktuálnosti noriem, ktoré používate.
Chcete vedieť viac informácií ? Pozrite sa na túto stránku.
Posledná aktualizácia: 2025-05-08 (Počet položiek: 2 198 869)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.